Casa Zottu

1 min


Casa Zottu
Casa Zottu

            Casa Zottu a fost numită după primul ei proprietar, președintele Tribunalului Constanța Gheorghe Zottu. Această clădire a fost ridicată pe Bulevardul Elisabeta (azi la numărul 9) în perioada 1898-1900. Casa oferă o panoramă splendidă spre mare și are o suprafață construită de peste 500 metri pătrați. Juristul Gheorghe Zottu a fost judecător de instrucție în Pitești. El a devenit apoi una dintre cele mai importante personalități ale Constanței, fiind, începând cu 1895, președintele Tribunalului Constanța. Casa prezintă motive rococo incluse într-o viziune de expresie artistică specifică stilului eclectic, un stil de sinteză, mai bogat decât barocul și stilul rococo.
            Casa are două fațade, una spre curte și alta spre stradă, având colțul rotunjit și un bowindow în formă de prismă la etaj. Clădirea mai are și ferestre surmontate cu motive rococo, cu o largă diversitate vegetală.
            În 1928, Casa Zottu a fost sediul Consulatului Lituaniei la Constanța. În anii 1930, Casa Zottu a fost vândută Societății de Asigurări Steaua Română. După 1990, Casa Zottu a fost sediul Băncii ING.
            Din anul 2015, Caza Zottu a fost scoasă la vânzare având prețul de 800.000 euro.


Like it? Share with your friends!

Constanta 360

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *