Casa Bârzănescu, monument istoric de categoria B

1 min


Casa Barzanescu, Constanta 360
Casa Barzanescu, Constanta 360

Casa Bârzănescu, situată pe Bulevardul Elisabeta nr. 5, a fost construită după anul 1904. Casa este construită în stilul Art Nouveau, stil care îmbină structura neoclasică, la care s-au adăugat elemente ale stilului baroc și detaliile tipice stilului Secession.

Intrarea în această casă este una simplă și foarte elegantă, datorită decorurilor în formă de rozetă şi decorurilor din cărămidă aparentă, care pot fi admirate deasupra scărilor de la intrarea principală. Clădirea prezintă o decorațiune cu friză având cercuri în partea stânga inferioară. Există și o decorațiune din cărămidă aparentă sub cornișă, la care se adaugă terasa prevăzută cu o balustradă metalică, aceasta fiind susținută de patru console masive.

Cel care a comandat casa a fost Ion Bârzănescu, fiind locuită de inginerul Zahariadi, care a îndeplinit funcția de diriginte al șantierului lucrărilor la portul Constanţa. În prezent, Casa Bârzănescu este un monument istoric de categoria B (monument istoric de importanță regională).


Constanta 360

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *